ДСБ утвърди кандидатите за НС от Благоевградско
ДСБ утвърди кандидатите за НС от Благоевградско / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Водачът на кандидат-депутатската листа на ДСБ за изборите догодина-бившият здравен министър д-р Илко Семерджиев, представи съпартийците си, които ще се състезават за влизане в Народното събрание.

Втори в листата е лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски.

След Ханджийски се нарежда д-р Радко Тумбев от Разлог. Той е настоящ общински съветник и бивш парламентарен шеф в града. Към настоящия момент е председател на постоянната комисия по местно самоуправление в ОбС.

Юристът Иван Димитров също е сред номинираните за следващ парламент. Димитров е адвокат на свободна практика, работещ предимно в сферата на наказателното право. Той е от учредителите на общинската организация на ДСБ в Разложко.

На пето място в листата е д-р Виктория Каракостова. Тя членува в партията на Иван Костов от 2004 година, а от 2009-та е член на ръководството на ДСБ в Благоевград.

"Ние сме преживели един зловещ комунистически експеримент и няма да допуснем друг подобен. Сигурността, справедливостта, свободата и останалите ценности не са абсолютни, защото като всяко човешко дело дават възможност да се злоупотреби с тях. Ние помним, че първият законен бизнес на мафиотите беше да продават сигурност като застрахователи. Свидетели сме как политически кръгове в страната ни създадоха олигархия, мафията и им позволиха да перат доходите си. Благосъстоянието на хората е критерий за политиката. Ние сме за изпреварващо икономическо развитие, така че качеството и стандартът на нашия живот да бъдат като на средния европеец", коментира на пресконференция днес д-р Илко Семерджиев.