ДСБ иска свой за водач в листата на Реформаторите
ДСБ иска свой за водач в листата на Реформаторите / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Благоевградската структура на "Демократи за силна България" издигна генерал Атанас Атанасов за водач на листата на Реформаторския блок в Първи многомандатен избирателен район за предстоящия парламентарен вот.

На регионално събрание на 25 юли ще бъдат посочени и другите кандидатури на партията, която е част от Реформаторския блок.

За него са гласували 40 активисти на ДСБ на проведено събрание на партията в Благоевград.

Номинацията на тъмносините в Пиринско, в лицето на ген. Атанасов, ще бъде предложена за обсъждане в Националния съвет на Реформаторския блок, информира общинският председател на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски.

"Надяваме се надяват, че кандидатурата на Атанасов ще бъде припозната от десните сили в Благоевградска област. Подкрепят го почни всички организации в региона - Петрич, Гоце Делчев, Разлог. Ген. Атанасов е човек, който познава отлично системата на полиция, прокуратура, съд. Той има воля и амбиция да стартира една действителна реформа. Убедени сме, че с твърдата си ръка, може да направи нужната промяна в държавното управление" коментира за Дарик лидерът на ДСБ в Благоевград.

Калоян Ханджийски също е дал съгласие да бъде включмен в листата за следващо Народно събрание, но с уговорката да е на задна позиция, за да може изпълнява председателските си функции в партийната структура на ДСБ-Благоевград