ДСБ: Гласувайте с не на референдума
ДСБ: Гласувайте с не на референдума / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
ДСБ: Гласувайте с "не" на референдума
59468
ДСБ: Гласувайте с "не" на референдума
  • ДСБ: Гласувайте с "не" на референдума

Бившият здравен министър и "баща" на НЗОК, д-р Илко Семерджиев, е утвърден за водач на благоевградската листа на "Демократи за силна България" за парламентарните избори догодина.

Втори в депутатската листа е лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски.

Всички други участници в надпреварата за 42-ро Народно събрание ще бъдат представени от водача Семерджиев следващата седмица.

"Благодарен съм съпартийците в Благоевградска област, които ме номинираха, както и на централното ръководство, с чието одобрение бях утвърден. Ще оправдая доверието", каза д-р Илко Семерджиев.

Семерджиев и националният лидер Иван Костов започват масирана информационна кампания в Пиринско от 8 декември, в рамките на която организират срещи в региона с експерти, предвид предстоящия референдум, чийто въпрос е "Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждане на нова ядрена централа“.

"Референдумът е опорочен още в началото с подмяната на въпроса, под който сa се подписали над 500 000 граждани. По този начин ГЕРБ влиза в капана на БСП и на собствената си неясна стратегия, колебания и апетити относно строителството на АЕЦ Белене или друга ядрена центрана в България. Провалът на референдума ще се превърне в провал на БСП и на ГЕРБ едновременно. Отделно от това ще се похарчат престъпно значителни парични средства от хазната ни", коментира д-р Семерджиев.

"Ние от ДСБ казваме на избирателите у нас да гласуват с "не" на референдума. Призоваваме българите да дадат отрицателен вот на 27 януари следващата година.  Евентуалното гласуване с "да" - строеж на Белене ли означава, нови реактори в Козлодуй ли или на друга площадка - всички тези неясноти правят референдума хлъзгаво двусмислен, което е недопустимо", мотивира се Илко Семерджиев.

"За да се признае резултатът от референдума, в него трябва да са участвали толкова избиратели, колкото на последните парламентарни избори. Това е абсолютно неадекватно условие, защото с намаляването на населението у нас намаляват и избирателите. Подобно правило не съответства на демографската ситуация. Всички са наясно, че на 27 януари няма как да излязат 4.3 милиона българи. Така от самото си начало първият референдум е обречен на неуспех, без дори да се обсъжда неговото съдържание, което е комбиниран резултат от неадекватното законодателство на БСП и несръчните действия на ГЕРБ", заяви д-р Семерджиев.

Още от Илко Семерджиев чуйте в звуковия файл