Дянков обещал пари за ВиК мрежа в Логодаж
Дянков обещал пари за ВиК мрежа в Логодаж / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Извършиха вътрешна корекция в разходната част на общинския бюджет за настоящата финансова година. Това стана по предложение на кмета Атанас Камбитов и с одобрението на съветниците в Благоевград.

В плана за финансиране на капиталовите разходи бе включено предстоящо изграждане на водоснабдителната и канализационна мрежа в граничното село Логодаж. 300 000 лева, нужни за новия обект, бяха извадени от "Международни програми, споразумения и помощи от чужбина".

Преразпределянето на средствата се наложи, тъй като в плана за капиталови разходи в общинския бюджет не била предвидена сума за ВиК мрежата в Логодаж. В момента държавата ремонтира основно пътя към границата с Македония, минаваш през селото.

"Във връзка с рехабилитацията на пътя, която ще приключи до 3 месеца, Общинската администрация в Благоевград подписа декларация, че следващите пет години няма да извършва ремонтни дейности за отстраняване на аварии, тъй като ще доведат до разрушаване на пътя. С оглед на износената водопреносна мрежа в селото, е нужна цялостната й подмяна", мотивира се кметът Камбитов.

Градоначалникът увери, че в скоро време въпросните 300 000 лева ще бъдат върнати отново в старата бюджетна рамка. Финансовият министър и вицепремиер обещал пред Камбитов, че до края на годината ще отпусне парите в полза на благоевградската хазна.