Дядо Натанаил награди деца в конкурса Бог е любов
Дядо Натанаил награди деца в конкурса Бог е любов / снимка: Православен център

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил награди децата, класирани на първо, второ и трето място в областния етап на националния конкурс "Бог е любов".

За награждаването от цялата Благоевградска област пристигнаха над 40 деца със своите учители и родители, съобщиха от Православния център в областния град. 
В приветствието си съм гостите Негово Високопреосвещенство поздрави всички деца за инициативата им да участват в конкурса като алтернатива на гледането на телевизия и ползването на интернет, като по този начин са проявили трудолюбие и послушание, които са основни християнски добродетели.

Особено активни тази година в раздел "Проза/есе" са децата ПГИТ "Проф.д-р А. Златаров" -  Петрич, в раздел "Поезия" децата от от VII СОУ "Кузман Шапкарев" - Благоевград, в жанр "Рисунка" децата от V СОУ "Георги Измирлиев" -  Благоевград, I ОУ "Св. Климент Охридски" -  Сандански, III ОУ "Гоце Делчев" -  Петрич. В жанр "Приложни изкуства" журито впечатлиха творбите на децата от СОУ "Свети Кирил и Методий" с. Крупник, IV ОУ "Димчо Дебелянов" -  Благоевград, както и творбите на децата от курса по дърворезба при православно неделно училище към църквата "Св. Николай" в  Благоевград, кв. "Грамада".

Организаторите на събитието си пожелаха, то да се превърне в традиция и да има все по-добри творби и повече участници в конкурса "Бог е любов".