Две дами кандидатстват за обществен възпитател в Разлог
Две дами кандидатстват за обществен възпитател в Разлог / Снимка: Община Разлог
Цветомира Бояджиева- Циркова и Марияна Гьошева са допуснатите до интервю кандидати за заемане на длъжността обществен възпитател към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и пълнолетните в община Разлог. И двете дами са одобрени в подбора по документи, като са представили всички необходими документи в срок и с които са удостоверили изпълнението на изискванията.

Във връзка с това, че одобрените кандидатите за длъжността са недостатъчни, срокът за подаване на заявленията се удължава до 17 февруари, а самото интервю ще се проведе на 23 февруари, съобщиха от Общинска администрация- Разлог.

Сред условията за участие на кандидатите в подбора  са: да познават нормативната уредба, свързана с корекционно – възпитателната работа с малолетни и непълнолетни деца, както и  да имат познания за особеностите и характеристиките на деца с асоциално поведение, деца с агресивно поведение, конфликтни, с трудности в социализацията и общуването, с девиантно поведение. Основните изисквания  са висше образование, доказан опит, умения и комуникативност при работа с деца, както и опит при работа в екип.

Интервюто ще се проведе от комисия и има за цел да се установи в каква степен всеки кандидат притежава професионалните и делови качества и мотивация, необходими за изпълнението на длъжността. Протокола с резултатите от интервюто и списъка с класираните кандидати ще бъде изготвен в тридневен срок от провеждането на самото интервю.