До три дни гръцките магистрати решават за екстрадицията на Костадин Хаджииванов
До три дни гръцките магистрати решават за екстрадицията на Костадин Хаджииванов / netinfo
Съдът в Солун ще постанови до три дни окончателното си определение по искането на Германия за арест и екстрадиция на президента на ПФК "Беласица", Костадин Хаджииванов. Това обяви преди обяд днес адвокатът от Петрич, Иво Стефанов.

По време на протеклото заседание, пред магистратите в Солун, наетият от Коце Маца гръцки адвокат е пледирал за освобождаването му под парична гаранция, като е декларирал, че Хаджииванов няма да извърши ново престъпление, или да се укрие от органите на досъдебното производство.

Съгласно гръцкото законодателство, Костадин Хаджииванов има възможност да обжалва на втора инстанция, вслучай че в Солун решат да го екстрадират в Германия, където той е обвиняем за контрабанда на 450 000 мастербокса цигари, предназначени за Великобритания.

Още през месец ноември 2007 година, Германия е изпратила искане за съдействие по воденото разследване в Районна прокуратура - Петрич, чрез ВКП. Неизвестно по какви причини държавните обвинители в родния град на Костадин Хаджииванов са отказали да съдействат и са прекратили преписката, съобщиха за Дарик благоевградски магистрати.