До четири месеца в Банско изграждат нова детска градина
До четири месеца в Банско изграждат нова детска градина / снимки: Община Банско

Кметът на Банско Александър Краваров направи първа копка на нова детска градина. Средствата за изпълнението на обекта възлизат на 513 081 лева и са осигурени от общинския бюджет.

Според договора пусковият срок на сградата ще бъде след 4 месеца, а фирмата изпълнител ще бъде "А – Строй" ЕООД. Гаранцията, която дава фирмата, е 10 години.

Новата детска градина ще бъде с капацитет 44 места и ще бъде съобразена с всички европейски изисквания – ще разполага с басейн, кухненски блок и пълно обзавеждане.

На тържествената церемония присъстваха и заместник-кметовете на Банско Лазар Захов, Петър Баряков и Сашка Въчкова, секретарят на общината Веселинка Дурчова, проектантът на сградата арх. Александър Сандев, Венцислав Амзов от фирмата изпълнител, учители, родители и деца.

До четири месеца в Банско изграждат нова детска градина
netinfo

Градоначалникът Александър Краваров призова младите семейства от Банско да напълнят градината и обеща, че при необходимост ще бъдат построени още детски заведения.

“Това, което прави ръководството на общината е наистина изключително. От мое име  и от името на целия колектив на ОДЗ “Здравец” благодаря за протегнатата ръка в този важен за нас момент. Броят на възпитаниците на ОДЗ “Здравец” към настоящия момент е 400. Построяването на новата сграда ще даде възможност за приемане на още деца, тъй като в момента има чакащи, но няма как да ги поемем. Новата градина ще ни помогне много, за да можем да се грижим пълноценно за децата", сподели директорът на ОДЗ “Здравец” Катерина Гинчина.

След официалната церемония, възпитаниците на ОДЗ “Здравец” поздравиха всички присъстващи с програма от стихчета и песни.