До 6 месеца Мелнишко с нова канализация
До 6 месеца Мелнишко с нова канализация / netinfo
Изграждане на нова канализация в Мелнишко стартира от днес разложката фирмата "Инерт-Бетон Транспортстрой”, която ще изпълнява проекта. Ход на строителните дейности дадоха заместник-кметът на община Сандански Младен Тимчев и собственикът на фирмата Садитин Газиев, които прерязаха лентата.

Новото съоръжение ще струва 1 453 000 лв. Парите отпуска Предприятието за управление дейностите по опазване на околната среда. Чрез проекта ще бъде свързана досега съществуващата канализация, която е частична, с останалите райони, обясни Младен Тимчев.

Според собственика на фирмата изпълнител Садитин Газиев обектът ще бъде завършен до 6 месеца ако няма забавяне на финансирането от страна на ПУДООС.

За първия етап, който предвижда изграждане на извеждащ колектор, вече е отпуснат първият транш от 400 000 лв. Той се очаква да бъде готов до два месеца, като в строителните дейности ще бъдат ангажирани общо 10 души, уточни Газиев.

Вторият етап ще бъде изграждане на канализация на територията на град Мелник, като за тази дейност от ПУДООС се очакват още 400 000 лв.

В момента изграждане на нови и реконструиране на съществуващи канализации се извършва и в санданските села Ново Делчево, Дамяница и Левуново, каза заместник-кметът на общината. Той допълни, че проблеми има само с работата на строителната фирма, която изпълнява обекта в Ново Делчево. Досега са усвоени 1 200 000 лв. от предвидените 2 000 000 лв.

Там все още обаче не са възстановени асфалтовите настилки и стои разкопано, което затруднява придвижването на жителите на селото, допълни Тимчев.

През следващата седмица заместник-кметът на община Сандански Васил Бабалев и управителят на строителната фирма ще търсят начини за решаването на проблема, каза още Младен Тимчев.

Още снимки от церемонията по стартиране на строителството на канализация в Мелнишко вижте в рубриката "В снимки".