Работен уикенд, посветен на приготвянето на домашна лютеница, се провежда в Училището за природа в кресненското село Влахи.
Тази събота и в неделя за четвърта поредна година доброволците ще направят заедно най-вкусната лютеница - храната, която неизменно присъства на трапезата на българина целогодишно.
Всеки, който участва в работния уикенд, ще получи и сертификат-бурканче лютеница, информираха организаторите.
През първия ден участниците обработват на продуктите – миене, сортиране, рязане, печене, белене и мелене на чушки, патладжани и домати. Следва самото приготвяне на лютеницата изпичане на сместа с прибавените мед, зехтин, черен пипер и сол.
Опитването е важна част от работния процес. В неделния ден доброволците ще приключат с пълнене на буркани и стерилизирането им.
В Училището за природа се провеждат дейности за опознаване и опазване на околната среда. Има възможност за еднодневни или полудневни посещения на ученици от 7 до 14 години, студенти, организирани и индивидуални туристи.