Днес грейва коледната елха в Петрич
Днес грейва коледната елха в Петрич / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Празничните светлини на коледната елха на площада в центъра на Петрич ще грейнат днес. По традиция светлините ще бъдат запалени от кмета на общината инж. Вельо Илиев. Точно в 17.30 часа старт на коледно-новогодишните тържества ще дадат децата от Общински детски комплекс.

Тази година целият месец декември ще бъде изпълнен с разнообразни културни събития, в които участие ще вземат местни културни институции. На 24 декември от 11.00 часа ще започне коледният концерт с участието на изпълнители и състави от читалище „Братя Миладинови, хор „Иван Апостолов”, ФФ „Хераклея” и Вокално Студио „Сгушена звездица”.

За финал на събитието е предвидена томбола, на която ще бъдат раздадени телевизори, микровълнови печки, перални, плазмен телевизор, календари и  много други награди. Деца в национални носии ще подаряват коледни картички, на гърба на които ще има номер за участие в томболата.

Във всеки един от оставащите дни до Коледа общината кани всички фирми, желаещи да се включат в Коледната томбола да предоставят своите предметни награди в сградата на Общинска администрация - Петрич.

Кулминацията на програмата ще е празничната новогодишна нощ - 31 декември. И тази година на откритата сцена на градския площад ще има богата празнична програма за посрещане на Нова година.

Програмата започва в 23,00 часа, а в първите минути на новата година новогодишно слово ще произнесе кметът на града инж.Вельо Илиев. Подготвени са много фойерверки и илюминации при посрещането на новата година.