Димитър Делчев води листата на Реформаторски блок-народен съюз в Благоевград
Димитър Делчев води листата на Реформаторски блок-народен съюз в Благоевград / Снимка: Дарик
Обединението Реформаторски блок - Глас народен регистрира депутатската си листа в Благоевград. Водач е досегашният народен представител от 43 Народно събрание Димитър Делчев. Младият политик бе депутат от Софийска област, но достатъчно често посещаваше Пиринско и е наясно с проблемите на региона.

"В предстоящата предизборна кампания задачата ни е тежка, тъй като след 25 МИР, нашият анализ показва, че в Пиринско ще бъде най-оспорваната битка. Но това не ни пиртеснява, напротив, мотивира ни", призна водачът на листата на обединението Реформаторски блок - Глас народен.

Делчев увери, че той и колегите му ще водят позитивна и конструктивна предизборна кампания, в която ще представят идеите, за които вярват, че допринесат за това повече българи да живеят по-добре и да се чувстват по-сигурни и спокойни. 

В листата на обединението Реформаторски блок-Глас народен в Пиринско са включени хора от почти всички общини в областта. Доайенът е инж. Стоян Стоянов от Благоевград, а най-младият кандидат- депутат е Гергана Петкова, която е само на 25 години.

Първите места в листата са разпределени по слединя начин:
Димитър Делчев
Вельо Илиев - Петрич
Ана Бистричка - Благоевград
Ивайло Христов  - Петрич
Катерина Влахова - Хаджидимово
Андрей Радонов - Гоце Делчев
Стоян Стоянов - Благоевград
Гергана Петкова - Благоевград