Детски футболен турнир стартира в Струмяни
Детски футболен турнир стартира в Струмяни / Община Струмяни - пресцентър

Осем отбора от България, Македония и Гърция се борят за купата на турнира, под патронажа на легендарния Димитър Пенев и кмета на община Струмяни Емил Илиев. За поредна година на 16,17 и 18 май Микрево ще бъде домакин на Третия международен турнир по футбол за деца „МИНИ ФУТБОЛНА МАГИЯ”.

Сили ще премерят детските грандове на родените през 2002-2003г - домакините от ФК „Малеш-1940” Микрево, ЦСКА, Левски,„Вихрен” Сандански , ФК „ПАОК” – Солун, Република Гърция,ФК „Брегалница”- Щип, Република Македония, ДФА „Мечетата” Петрич, чиято академия е на един от топ реферите в България Ивайло Стоянов , и не на последно място - носителят на трофея от миналогодишното издание на турнира през 2013 - отборът на ПФК „Ботев” Пловдив.

Освен от Република Македония, гостува гръцкият отбор „ПАОК” Солун, който преди не повече от месец гостува в приятелски двубой Барселона. Организатор на турнира е община Струмяни в лицето на специалиста по спортни дейности Йордан Тушев, който се надява и тази година тридневният празник на футбола да се превърне в празник на детските усмивки.

Предвидени са награди за всички участници и купа за победителите.

"Резултатите и отзивите от миналогодишния турнир, спортменството на малките футболисти на стадиона, създадените контакти и като цяло отзивите на професионалистите, ни дават самочувствие, че община Струмяни организира празник на високо ниво", сподели Емил Илиев, кмет на община Струмяни.