Детска театрална школа в Благоевград
Детска театрална школа в Благоевград / Дарик Благоевград, Любима Калпачка
Брано Митов
49436
Брано Митов
  • Брано Митов

Благоевградският младежки театър открива първата по рода си детска школа в областния център.

Действащият успешно частен театър на Брано Митов ще подбере младите таланти на кастинг, който ще се проведе на 28 януари от 11.00 часа в хоровата зала на читалището в Благоевград.

Театралният клас ще бъде от 15 даровити деца, които ще преминат четири етапа на обучение, преди да дебютират на професионална сцена, каза художественият ръководител и основател на Благоевградски младежки театър Брано Митов.

Децата ще се обучават от квалифицирани и мотивирани преподаватели. Те ще учат актьорско майсторство, техника на говора, сценична реч, солово пеене, пантомима и танцово изкуство. Всяко едно от нивата завършва с изява на децата пред публика на голямата сцена, коментира Брано Митов.

"Целта ни е да зареди децата с творческо въображение, свобода на себеизразяване, умения за концентрация и не на последно място любов към изкуството в различните му форми. Дано идеята ни бъде подета и от други театрални трупи в страната. Благодарни сме на настоятелство в читалище "Никола Вапцаров" в Благоевград, в лицето на председателя Тома Манасиев. Културно-просветните дейци ни приеха бащински и ни подкрепят в смелите ни намерения", заяви театралният шеф Митов.

Брано Митов и сподвижниците му вече работят активно за създаване на първия в Благоевградско професионален Детски театър.