/ Община Банско
След вихреното лято, изпълнено с прекрасни фестивали като Летни театрални вечери „На публиката с любов”, One Love Tour, Банско Джаз Фест, Банско Опера Фест, Coca Cola Happy Energy Tour, Банско очаква хиляди гости за поредната порция забавление.

В началото на месец септември, когато  с носталгия изпращаме бохемските летни дни, Банско Балкан Фест 2018 идва, за да удължи още малко усещането за безгрижие. Тази година с цели три дни с най-големите звезди на българската, гръцката и сръбската сцена.

Банско се превръща в столица на джаза

На 6 септември в курортния град ще пее поп-фолк дивата Деси Слава. Малко след като стана майка за втори път, певицата, на която поп фолк сцената й е тясна, ще зарадва своите фенове в курортния град с неподражаемото си присъствие.
 
На следващия ден идолът на поколения любители на сръбската музика Харис Джинович ще завладее Банско. Човекът, който има повече от 40 години опит на сцената, певецът, изпълнил стотици хитове на сръбската музика, обещава двучасов празник за душата.
 
Банско - на прага на лятото с още по-силна фестивална програма

На 8 септември на сцената ще се качи гръцката звезда Мелина Асланиду. Една от най-търсените изпълнителки в южната ни съседка идва за първи път в България специално за Банско Балкан Фест.
 
Водещ  отново е невероятния Борис Солтарийски, който обещава бонус за верните фенове на балканските ритми. Вокалът на „Шоуто на Слави” ще изпълни любими на всички българи хитове на Слави Трифонов и Куку бенд.

Шоуто е гарантирано, мястото е известно, а началото е в 19:00 часа.