Депутати откриха нов компютърен кабинет в СОУИЧЕ
Депутати откриха нов компютърен кабинет в СОУИЧЕ / netinfo

С нов компютърен кабинет се сдоби СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград в навечерието на патронния си празник.

Лентата на новата придобивка преряза директорът на училището Катя Марчева в присъствието на заместник-председателя на НДСВ Марина Дикова, народния представител Снежана Гроздилова, както и общинския съветник от благоевградския парламент Валери Миленков.  

Кабинетът включва 10 компютърни конфигурации, предоставени от Министерството на държавната администрация и административната реформа на стойност над 10 000 лв.

С новата техника СОУИЧЕ вече разполага с общо 100 компютъра, с което отговаря на изискванията на Европейския съюз - на 10 ученици да има по един компютър, обясни Катя Марчева. 

Чрез модерния кабинет се увеличават възможностите ни не само за по-ефективан учебен процес, но и за работа по проекти, тъй като международната комуникация е една от силните страни на училището, допълни тя.

Откриването на компютърния кабинет е първата проява, включена в програмата за отбелязване на патронния празник на учебното заведение. От 17.00 ч. тази вечер в Младежкия дом ученици представят изложба на тема „Делото на Климент Охридски през погледа на съвременното поколение” по едноименен проект, финансиран от структурните фондове на ЕС.

Церемонията по предаване на училищното знаме ще бъде утре от 10.30 ч. в двора на училището, а половин час по-късно в Младежкия дом щеима викторина, посветена на Климент Охридски, каза още директорът Катя Марчева.