Денонощна аптека в Благоевград
Денонощна аптека в Благоевград / netinfo
Благоевград е на път да се сдобие с денонощна аптека, съобщи кметът на Общината Лазар Причкапов. Недопустимо е в голям областен център като Благоевград да няма денонощна аптека, гражданите също системно недоволстват, коментира градоначалникът.

Първата конкретна стъпка за решаването на проблема вече е предприета. Внесено е предложение до Общинския съвет, от програмата за приватизация за 2006 г. да бъде изваден общински нежилищен обект на ул. "Арсений Костенцев" №8.

Досега това помещение беше фризьорски салон, но срокът на договора за отдаване под наем е изтекъл. То отговаря на изискванията за преструктуриране в аптека съгласно Закона за лекарствата и аптеките в хуманитарната медицина.

Особено подходящо е заради разположението в централната градска част, което ще осигури широк и безпроблемен достъп до него, смята Лазар Причкапов.

При положително решение от страна на местните парламентаристи се предвижда чрез търг или конкурс помещението да бъде отдадено под наем с условие спечелилата аптечна фирма да поеме ангажимент за денонощен режим на работа.