Традиционният български деликатес - баницата, събра в Разлог стотици жители и гости на града.
Апетитни и вкусни баници приготвиха на място жени с дългогодишен опит в разточването на кори и приготвянето на баници.
Лидия Найденова и Бакина Гахова точиха кори за традиционна сладка и солена баница. Майсторство показа Иванка Максимова, на която помагаше 7-годишната Виктория Тренчева от Разлог.
В разточването на кори своите съвети даде Дешка Кротева от Горно Драглище, която приготви ялова баница.
За вкусното събитие бяха приготвени 150 баници от 15 различни вида сладки и солени изкушения - баница с яйце, сирене и масло, баница с праз и сирене, със сирене и спанак, с кисело зеле и ориз, с булгур, с кашкавал, с орехи, локум и какао, с крем и шоколад, тиквеник и други, традиционни за района тестени изкушения.