Дават на съд експерт за фалшифициран документ
Дават на съд експерт за фалшифициран документ / netinfo
Окръжната прокуратура в Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу експерта от отдел "Разрешителни, регистрация и контрол" в Общинска администрация - Сандански, Валери Георгиев Томов.

Служителят от търговския отдел ще бъде съден за изготвяне на документ с невярно съдържание и подмяна на данни по повод на служебните му задължения.

В условията на пръдължаващо престъпление, през месец юли миналата година, Валери Томов получил имотна облага за себе си в размер на 200 лева от петричкия търговец Тодор Бисерков, се сочи в обвинителния акт на прокуратурата.

В периода от 11 юли до 18 юли 2008 година, Валери Томов съставил официален протокол от извършена проверка в търговски обект за продажба на риболовни стоки, собственост на Тодор Бисерков. В протокола, експертът подменил констатирани от проверка данни, а именно, че в магазина не се издават касови бележки и, че върху стоките не са обявени цени.

Валери Томов е подведен под отговорност по член 311 и 319 от Наказателния кодекс, текстове в закона, предвиждащи лишаване от свобода до три години и глоба до 3000 лева.