Дават банята в Благоевград на Христо Ковачки за 25 години
Дават банята в Благоевград на Христо Ковачки за 25 години / netinfo

С абсолютно единодушие общинските съветници в Благоевград определиха за концесионер на сградата на Хигиенната баня в Благоевград местният бизнесмен и парламентарист Христо Ковачки.

Ковачки се класира на първо място в общински търг с фирмата си "Кристо 2008" ЕООД. Според решението чрез концесионния договор на концесионера се дава право на експлоатация, реконструкция, надстрояване, рехабилитация и изграждане на спа център. Освен това концесионерът ще трябва да извърши инвестиции в размер на 4 200 000 лева през първата година и половина от подписването на договора, като при необходимост да извърши и смяна на довеждащ водопровод и модернизация за 600 000 лева. Срокът за концесия на Хигиенната баня е 25 години.

Според решението в сградата ще бъдат направени отделни бани за мъже и жени, джакузи, сауна, турска баня, както и зали за масажи. В сградата ще бъде обособена хотелска част, ресторант, кафе, лоби бар и конферентна зала.

По време на гласуване на точката Христо Ковачки се оттегли като заинтересована страна, съгласно правилника на ОбС.

В дневния ред на днешното заседание бе заложено и предложение за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия сградата на ГУМ, което обаче бе върнато за следващата общинска сесия.Сред мотивите за това бе постъпила жалба в Комисията за защита на конкуренцията от страна на македонска фирма, участвала в концесионния търг.