Даваш си златото и парите и гонят „нечестивите сили от жилището ти
Даваш си златото и парите и гонят „нечестивите сили от жилището ти / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Благоевградчанка се е оплакала в полицията, че е измамена от две жени от ромски произход. Пред служители от Второ Районно управление потърпевшата разказала, че в следобедните часове на 9 декември на входната врата на апартамента й позвънили непознати жени, които я убедили, че в жилището й има нечестиви сили.

За да развалят магията, двете мургави жени поискали от собственичката на апартамента всичкото злато и валута, които има. Благоевградчанката се доверила на непознатите и им дала наличните 150 евро и златните си бижута - шест пръстена от по един грам, 6-грамова гривна и колие, тежащо 6 грама, всичко на стойност 900 лв.

След като взели златото и парите, двете жени си тръгнали. Потърпевшата разбрала, че е измамена и подала сигнал в полицията. Тя е дала добро описание на измамничките. По данните й едната жена е на видима възраст около 30-35 години, висока около 160 см, с белег на слепоочието под окото, тъмна дълга коса, около 50 килограма. Партьорката й е на около 40 години, с тъмна коса, около 55 килограма.

По случая е образувано досъдебно производство.