Дарик - с най-точен мерник от медиите в МВР турнира по стрелба
Дарик - с най-точен мерник от медиите в МВР турнира по стрелба / снимки: Дарик - Благоевград

Журналисти и държавни обвинители от Районната и Окръжната прокуратура в Благоевград се надстрелваха в традиционния турнир по спортна стрелба с пистолет, организиран в чест на професионалния празник на МВР.

Първенец в отборното класиране е сектор "Пътна полиция", втора позиция зае Първо Районно управление на МВР - Благоевград, на трето място e Второ Районно управление.

Дарик  с найточен мерник от медиите в МВР турнира по стрелба
netinfo

В индивидуалната надпревара с най-точен мерник сред мъжете се отличи Георги Димитров от сектор "Противодействие на икономическата престъпност", на второ и трето място се класираха съответно Николай Стоев и Виктор Стоянов.

В индивидуалното състезание при жените от системата на МВР най-добър стрелец бе Мария Исидорова, второ и трето място заеха Ана Първанова и Василка Кюркчиева.

От участниците гости първа бе класирана прокурор Румяна Митева, на второ място - Елина Христова - главен редактор на Дарик радио - Благоевград, на трета позиция остана Силвия Митрева от държавното обвинение.

Дарик  с найточен мерник от медиите в МВР турнира по стрелба
netinfo

При мъжете на първо и второ място се класираха прокурорите Димитир Зотев и Борислав Ковачки, силния пол при медиите отсрами операторът от Канал "Пирин" Росен Петрински.

Отличените в турнира по спортна стрелба получиха грамоти, връчени им лично от директора на Областната дирекция на МВР - Благоевград Йордан Кочев.

Дарик  с найточен мерник от медиите в МВР турнира по стрелба
netinfo

На предишното издание на турнира по стрелба с пистолет, проведено на 3 юли 2008 г., Дарик взе златния медал и голямата награда - професионален бинокъл. С най-точен мерник в индивидуалната класация се изяви главният редактор на Дарик радио – Благоевград Елина Христова. Тя продупчи мишената два пъти в десетката и три пъти в деветката с общ резултат 47 точки от възможни 50.

Достойно се представи и другият представител на Дарик в надстрелването – Любима Калпачка, досегашен златен медалист в полицейските турнири. Екип на Дарик радио - Благоевград бе победител в отборното класиране и на турнира през 2007 г.