Данни за закононарушения на изборите са представени в прокуратурата
Данни за закононарушения на изборите са представени в прокуратурата / netinfo
Цялостна експертиза от вещи лица на изборните протоколи от общините Благоевград, Петрич и Сандански, поискаха от Окръжна прокуратура кандидати за кметове и общински съветници в трите града. Масово сме установили, че с един и същи почерк са попълвани част от протоколите, заявиха те за Дарик радио. „Не може примерно от Кърналово и Марикостиново да има протоколи с един и същи почерк”, каза за Дарик лидерът на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев.

От прокуратурата е поискано да се вземат всички изборни списъци за да се установи разликата между вписаните резултати и подадените реални гласове, както и установяване от вещи листа на бюлетините менте в трите общини.

Сигналът ще бъде представен най-късно вдругиден.

На Окръжния прокурор са представени данни за несъответствие на броя на приетите гласове за кметове и общински съветници, както и на недействителните бюлетини за двата вота.

Подадени са и сигнали за участие на кандидати за общински съветници в секционни избирателни комисии, както и за използване на фалшиви печати с гриф „Парламентарни избори 2005”.