Дамбата остава в ареста, пуснаха трима от наркогрупата
Дамбата остава в ареста, пуснаха трима от наркогрупата / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Иван Дамбов-Дамбата от санданското село Катунци остава в следствения арест. Състав на Софийския апелативен съд потвърди постановената от магистратите в Благоевград мярка за неотклонение "задържане под стража".

Заедно с Дамбата в ареста остават сочените от МВР като участници в организираната от него престъпна група за наркотрафик - Благой Бундов от село Катнци и Георги Пърцев от град Петрич. Столичните магистрати отказаха да пуснат на свобода и синовете на Иван Дамбов - Елвис и Стоян.

От килията на следствието с мярка "подписка" излизат още тази вечер Ивайло Зайков, Румен Шуманов-Бандита и Петър Шишоев от Катунци, съобщиха адвокатите им Гергана Юрукова и Олег Янчев.

Иван Дамбов бе арестуван по време на мащабната акция на МВР "Трафикантите" на 24 юли. "Всичко срещу мен и синовете ми е измислено. Полицейският служител Божидар Василев от Сандански и подсъдимият за сутеньорство Спас Ляпчев ме нагласиха. Преди месеци ми предлагаха да работим за тях, да прекарваме дрога за Гърция, но отказах", заяви пред Дарик дни след задържането Иван Дамбов.

На 28 юли антимафиотите в благоевградската полицейска дирекция проведоха втора акция в имот на арестувания Иван Дамбов в село Катунци. Процесуално-следствените  действия бяха извършени с разрешение  на Окръжната прокуратура в Благоевград. При специализираното повторно претърсване, в стопанска постройка до къщата на Дамбови на улица "Вела Пеева" в Катунци, криминалистите откриха в специален тайник депо за наркотици. Иззети са още 549 грама кокаин, 546 грама хероин, 11 грама амфетамин и две електронни  везни.

Междувременно благоевградската Комисия за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност задейства процедура за запориране на имоти, банкови сметки и дялове в търговско дружество на Иван Дамбов и хора от групировката му.