ДАИ провали блокадата на Е-79 от петричките учители
ДАИ провали блокадата на Е-79 от петричките учители / netinfo
Внезапна проверка от служители на регионалното звено на Държавната автомобилна инспекция в Петрич провали организираната от учителите в южния град блокада на главен път Е-79.

Автобусите, наети от учителите, за да ги превозят до ГКПП - Кулата, бяха спрени броени минути преди тръгването си от автогарата в града, заради необходима техническа проверка.

„На мястото пристигна и полиция, която пък ни обясни, че нямаме право да правим блокада на пътя, без необходимото разрешение. Не обвинявам никого за станалото, но доколкото знам в други градове от страната също е имало подобни прояви, които са се състояли и без необходимото разрешение”, коментира пред Дарик педагогическият съветник от Трето основно училище „Гоце Делчев” в Петрич Борислав Тренчев.

Според него техническата проверка едва ли е случайна, но не се ангажира да коментира повече. Минути след като учителите слязоха от автобусите, те преминаха символично ръка за ръка по едно от най-оживените кръстовища в града, с което успяха само да забавят движението с около 10 минути.

„За сега ще останем без протестни прояви, но ако и днес не се стигне до споразумение по въпроса с учителските заплати, ще работим за изваждането на съответно разрешително и ще блокираме пътя”, каза още Борислав Тренчев.