Да продължим традициите е мотото на празниците в Гърмен
Да продължим традициите е мотото на празниците в Гърмен / netinfo
"Да продължим традициите и да привлечем гражданското общество" е мотото, под което се провеждат тази година празниците в Гърмен, съобщи за Дарик радио кметът на населеното място – Ахмед Башев.

„ Празниците в общинския център бяха открити с издигане на националното знаме и с химна на Република България пред много жители и гости на Гърмен, както и с изложба на изключителни произведения на ученици, насочени към емблемата на общината”, подчерта още кметът. Той допълни, че празненствата ще продължат от днес до събота с много музика, спортни изяви, с участието на самодейци и ученици от общината.

Различното тази година е, че в празненствата на общината се включиха най-много представители на малкия и средния бизнес, които да помогнат финансово за осигуряването на още по-добри празници” – каза Башев.

В рамките на седмицата ще бъдат открити и много обекти, почерта той – в село Долно Дряново ще бъде открита ремонтирана училищна сграда по проект, спечелен в социално-инвестиционния фонд, в село Хрощяни е предвидено откриването на целодневна детска градина, а в събота – основно ремонтираните пътища по програма Сапард – Гърмен – Ковачица и Огняново – Рибново. За събитието е поканен премиерът на България – Сергей Станишев.

Тази вечер, от 17:30 часа, своите произведения ще представят писателите Антон Дончев, Иван Гранитски и Вели Чаушев.