Д-р Йочка Варламова стана лекар на годината в Благоевградска област
Д-р Йочка Варламова стана лекар на годината в Благоевградска област / netinfo
Дългогодишният лабораторен лекар д-р Йочка Варламова, в момента завеждащ Лабораторията в Медицински център 1, стана лекар на годината в Благоевградска област.

Нейната кандидатура е била издигната и приета единодушно от целия Управителен съвет на Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пиринско.

Д-р Варламова бе отличена със статуетка Хипократ и грамота по време на традиционна среща, проведена снощи в местно заведение.

Призът „Лекар на годината” се връчва всяка година по повод Деня на българския лекар – 19 октомври.

Въпреки че вече е в пенсионна възраст, д-р Йочка Варламова, която е съпруга на известния ортопед д-р Стоян Варламов, продължава да работи и се ползва с уважението на лекарската гилдия. За първи път имаме кандидатура, срещу която нямаше нито едно възражение, коментира за Дарик председателят на БЛС – Благоевград д-р Дафина Тачова.

Тази година от Регионалната лекарска колегия не излъчиха местна кандидатура за националната класация „Лекар на годината”, поради обявения бойкот срещу централното ръководство на Българския лекарски съюз. На събранието на БЛС – Благоевград през май тази година Управителният съвет обяви, че няма да участва в никакви инициативи на централата докато не бъде насрочен събор за избор на ръководство.