Д-р Бащавелов доволен от кметския екип
Д-р Бащавелов доволен от кметския екип / снимка: Дарик-Благоевград, Любима Калпачка

Областна дирекция по безопасност на храните-Благоевград изказва задоволство от поетите категорични ангажименти от екипа на община Благоевград за спешното изпълнение на дадените предписания в детските градини и отстраняване на несъответствията с нормативната база. Това стана на среща с кметското ръководство на общината. Най-често констатираните от инспекторите на ОДБХ-Благоевград нарушения касаят подмяна на остарели вентилационни системи, изграждане на функционална връзка между местата за хранене и разливните, в част от обектите има нуждата от боядисване и подмяна на дограми и поставяне на мрежи против насекоми, подмяна на подови настилки и стени, позволяващи влажно почистване и дезинфекция, подмяна на дървените плотове и маси с такива, които също позволяват измиване и дезинфекция.

„Не можем да скрием задоволството си и от факта, че бе прието сред приоритетите на общината да бъде изграден така чакания животински пазар, който по думите на кмета да е сред най-модерните в страната, както и изграждането още в първото полугодие на тази година на приют за домашни любимци. Той ще бъде съобразен с всички изисквания на законодателството и хуманното отношение към животните”, коментира резултатите от срещата директорът на ОДБХ- Благоевград д-р Михаил Бащавелов.

Дирекцията ще засили вниманието си върху продажбата на яйца, козунаци и агнешко месо в търговската мрежа на региона, предвид повишеното им търсене в рамките на Великденските празници, посочиха от кабинета на шефа на ОДБХ. .