ЦСКА си върна на Пирин
ЦСКА си върна на Пирин / netinfo

ЦСКА победи категорично с 4:1 тима на Пирин Благоевград и по този начин взе минимален реванш за отпадането си от турнира за Купата на България от същия противник. „Червените” нямаха никакви проблеми днес и след попадения на Саидходжа, Котев и Йордан Тодоров прибавиха нови три точки в актива си.

Резултатът на стадион „Българска армия” бе открит още във втората минута на мача, когато нападателят Дормушали Саидходжа бе точен. Бившият футболист на Ботев Пловдив не успя да преодолее стража на гостите при първата му се отдала възможност, но при втория си изстрел не сгреши. Саидходжа получи топката в наказателното поле от Руи Мигел, стреля, но Иваников се справи и изби. При последвалия втори удар от футболист в червено, вратарят се намеси отново, топката рикошира в напречната греда и притичалият Саидходжа този път не сгреши.

В 30-ата минута нигериецът Удоджи пропусна отлична възможност да удвои резултата, когато успя да преодолее четирима бранители на Пирин, но ударът му мина на сантиметри от десния стълб на Иваников. Само две минути по-късно гостите от Благоевград трябваше да извършат принудителна смяна, когато именно Ивайло Иваников получи травма в рамото при опита си да отрази два последователни удара на Йордан Тодоров.

Защитникът Кирил Котев, който днес празнува рожден ден, покачи на 2:0 след поредния си гол с глава в 38-ата минута на срещата. Минути по-късно Саидходжа реши всичко с трети гол и втори на сметката си. Нападателят се възползва отлично от груба грешка в отбраната на Пирин, когато футболист на „зелените” се опита да върне топката към Макенджиев, Саидходжа пресече паса, напредна добре и с удар покрай вратаря направи резултата класически.

В последната минута на първата част гостите все пак стигнаха до гол при една от редките си атаки към Ивайло Иванов. Даниел Пеев бе намерен пред наказателното поле на ЦСКА и с техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата вкара за 1:3.

През второто полувреме двата тима показаха по-слаба игра, която бе допълнително прекъсвана от редица нарушения. Отборът на ЦСКА продължи да бъде по-активният на терена и този, който по-често поглеждаше към вратата на своя противник. Последният гол в мача бе Йордан Тодоров, който след попадението си в 86-ата минута получи и жълт картон.