ЦСКА с най-изразителната си победа този сезон в Гоце Делчев
ЦСКА с най-изразителната си победа този сезон в Гоце Делчев / снимка: Sofia Photo Agency, архив

ЦСКА регистрира най-голямата си победа този сезон, като се наложи с 5:0 над Пирин като гост в Гоце Делчев. „Червените“ нямаха никакви проблеми срещу съперника от югозападна България, и още до 25-та минута вече водеха с два гола, и до края само увеличиха сметката си. До този 14-ти кръг, ЦСКА бе вкарал четири гола само на Миньор, но тогава и получи попадение в своята врата, докато тук запази мрежата си суха. Томаш Черни не е допускал гол вече четири поредни мача за първенство. Пирин от своя страна е в лоша серия, като за последните две срещи в А група допусна десет гола.

Мишел Платини се отчете с хеттрик за ЦСКА, като бе точен в 17-та и 25-та минути, първо след асистенция на Анисе, а след това излезе очи в очи с Абдиков за второто попадение. След почивката Пирин пропусна да направи мача интеренес, и в 62-та минута Лапантов нацели греда, и не успя да намали. ЦСКА продължи да доминира, и след една контраатака Тодор Янчев намери отлично отново Платини, който отчете хеттрика си в 74-та минута.

Анисе направи нова асистенция за четвъртия гол, дело на Тасио, в 83-та минута, а в 89-та самият Анисе се разписа за крайното 5:0. ЦСКА пропусна да вкара и шести гол, когато Сержиньо удари греда в последната минута на срещата.

ЦСКА събра 28 точки с победата, а Пирин остана точно с 10 по-малко, в средата на таблицата.