Читалище „Никола Вапцаров” приюти „Благоевградски младежки театър”
Читалище „Никола Вапцаров” приюти „Благоевградски младежки театър” / снимки: личен архив

Благоевградският младежки театър вече си има свой дом. Подслон и уютно място за репетиции на младите театрали осигури ръководството на читалище „Никола Вапцаров”, предоставяйки им голямата си зала. „Премиерата на Чехов ни беше именно в читалището, тогава получихме подкрепа и в началото на годината се обърнахме отново към тях за съдействие", обясни мениджърът на "Благоевградски младежки театър" - Бранимир Митов-Брано.

Читалище Никола Вапцаров приюти Благоевградски младежки театър
netinfo

Театърът ползва базата от 15 януари след подписано споразумение с ръководството на читалището за дългосрочна съвместна дейност, каза секретарят на културния институт Маргарита Петрова. Благодарение на Бранимир Митов голямата зала вече е отоплена, което ще позволи да привлечем отново благоевградската публика и най-вече младите хора, заяви Петрова. Според нея читалище "Никола Вапцаров" и "Благоевградски младежки театър" ще си бъдат взаимно полезни, като това ще се отрази и на културния живот в града.

Читалище Никола Вапцаров приюти Благоевградски младежки театър
netinfo

Започнахме репетиции на текст на Никола Русев - "Юнаци с умни калпаци", като спазих обещанието си да работя със студенти по актьорско майсторство в Югозападния университет, каза Бранимир Митов. В новия спектакъл участват трима студенти от класа на проф. Венцислав Кисьов - Мартин Бонев, Красимир Леферов и Йордан Крушков, както и актрисата от театъра в Дупница - Виктория Янева. Режисьор отново е Брано.

Читалище Никола Вапцаров приюти Благоевградски младежки театър
netinfo

Новият спектакъл се очаква да бъде готов в началото на март. Предпремиерата ще бъде представена в с. Слатино, където младите театрали репетираха досега, а премиерата ще бъде в Благоевград. Успоредно с този проект, театърът готви и ново детско представление.

Читалище Никола Вапцаров приюти Благоевградски младежки театър
netinfo

За изминалия творчески сезон "Благоевградски младежки театър" е изиграл 121 представления. Най-важното за нас е, че ни има и продължаваме да работим, смята амбициозният театрален мениджър Бранимир Митов.