Четирима в конкуренция за началник на ДАИ-Благоевград
Четирима в конкуренция за началник на ДАИ-Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Четирима са кандидатите за началник на Регионалния отдел на ДАИ-Благоевград, съобщиха за Дарик от пресслужбата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Крайният срок за подаване на документите за участие в конкурса изтече в 17.30 ч. вчера. Сред конкуриращите се за ръководната длъжност е общинският съветник в благоевградския парламент Йордан Андонов, който е кандидатурата на местната структура на ГЕРБ.

Минималните изисквания към кандидатите са да имат образователна степен "бакалавър" и пет години професионален опит в системата. Конкурсът ще се проведе на два етапа - решаване на тест и интервю. Кой ще бъде новият началник на ДАИ-Благоевград ще стане ясно най-късно до края на месеца, уточниха за Дарик от транспортното ведомство.

В момента регионалния отдел оглавява временно инж. Асен Костурков, заел мястото на дългогодишния началник Иван Василев, койте излезе в пенсия.

Над 100 са кандидатите за регионални началници на автомобилната администрация. Минималната определена заплата за длъжността е 363 лв. Конкурсите във всички областни структури на агенцията бяха обявени на 4 януари. След приетите на 15 декември 2009 г. структурни промени в правилника на изпълнителната агенция броят на дирекциите се намали от 33 на 4, а досегашните регионални дирекции се преобразуваха в областни отдели "Контролна дейност на ДАИ".