Четирима съветници - с неплатени данъци и такси, двама дължат глоби
Четирима съветници - с неплатени данъци и такси, двама дължат глоби / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Шестима общински съветници все още не са погасили задълженията си към кметската хазна по Закона за местните данъци и такси, информираха от пресцентъра на Обшина Благоевград. Четирима от тях са с неплатени данъци и такси, а двама парламентаристи дължат пари за глоби.

Най-голяма сума на бюджета дължи общинският съветник от ГЕРБ и управител на "ВиК" ЕООД Божидар Спасов - общо 642, 95 лв. Спасов не е погасил налозите си за недвижими имоти и МПС, както и такса битови отпадъци.

Парламентаристът Бисер Стойчев от ПП"Земеделски съюз "Александър Стамболийски" има неплатени данъци и такси заедно с натрупани лихви за 120,41 лв. 100 лв. дължи съветникът от ПП "Зелена партия" Сашо Милчев. Радослав Тасков от "Граждански съвет за Благоевград" не е платил данък МПС.

В списъка с некоректните съветници все още фигурират и имената на Иван Стоянов от Коалиция "ВМРО - КОД БГ" и Злата Сотирова от ПП "Земеделски съюз "Александър Стамболийски", които дължат глоби съответно 100 и 50 лв.

Към днешна дата петимата съветници, които имаха просрочени задължения, са се издължили на кметската хазна - Йордан Андонов, Стоян Митев, Димитър Урдев, Орлин Тимов и Румен Калайджиев, уточниха от Общинска администрация.