Червените в Благоевград стягат предизборен щаб
Червените в Благоевград стягат предизборен щаб / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Правила и план за работа приеха на областно заседание социалистите в Благоевградско.

Утвърдено е и 16-членно Изпълнително бюро с конкретни отговорности и териториални ангажименти за осъществяване на разбирането за колективно ръководство на областната организация, съобщиха за Дарик от партийния пресцентър.

За заместници на Емил Костадинов социалистите избраха общинските лидери д-р Владимир Пандев, Тодор Радулов от Гоце Делчев и лидерът на червените в Петрич Димитър Капитанов.

В състава на новото областно ръководство на БСП влизат още кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, Йорданка Слатинска, председателят на БСП Разлог Емил Колевичин, лидерът на социалистите в Банско Костадин Дурчов, Юлия Янчева - председател на БСП в Симитли, партийният лидер в Сатовча, Никола Малаков от Гърмен, Венцеслав Кожухаров от Благоевград.

За осъществяване на постоянни контакти и оказване на помощ на местните партийни органи и организации, членовете на Изпълнителното бюро на Областния съвет на БСП-Благоевград се разпределят по общини по предложение на председателя на партията.

През септември ще бъде структуриран и Областен предизборен щаб. Сред важните задачи, които си поставя Областният съвет в последните месеци на годината, са отчети за работата и проведени регионални срещи и работата по предстоящите парламентарни избори на Движението на ветераните в БСП с отгворник Венцеслав Кожухаров, Движението на жените за паритет и солидарност в БСП, с председател д-р Екатерина Чакалска, и на МО на БСП с председател Владимир Иванов.