Чакат ни и слънце, и облаци
Чакат ни и слънце, и облаци / netinfo

Прогноза за 21 февруари, понеделник

През нощта и в Източна България валежите ще спрат, а вятърът ще отслабне и стихне. Започналото от югозапад разкъсване и временно намаление на облачността ще продължи и до сутринта в много райони, главно от североизточната половина от страната ще се изясни.

Преди обяд над североизточната половина от страната ще преобладава слънчево време, но след обяд и там облачността ще се увеличи и вплътни. Над Западна България ще има значителна облачност и още преди обяд ще завали сняг, а по долното течение на река Струма - дъжд. След пладне ще се появи и усили вятърът от изток-североизток. Максимални температури между минус 1° и 4°, по долното течение на река Струма - до 7°-8°, в района на София около 2°.

Над планините ще е предимно облачно, по билата мъгливо. Временни разкъсвания на облачността ще има преди обяд над Източна Стара планина и над Източните Родопи. В масивите от Западна България ще завали сняг. Ще духа слаб и умерен, а по откритите части и временно силен вятър от южната четвърт. Максимална температура на височина 1200 м около минус 2°, а на 2000 м около - минус 6°.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, която след обяд ще се вплътни. Валежи не се очакват. След пладне ще се появи вятър от изток-североизток, който постепенно ще започне да се усилва. Максимални температури на въздуха 2°-5°. Температура на морската вода е 4°-7°. Вълнението на морето 2-3 бала, с тенденция на усилване през следващите дни.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg