Цеца и Саша Матич са звездите на фестивално Банско това лято
Цеца и Саша Матич са звездите на фестивално Банско това лято / Снимка: Община Банско

Остават броени дни до началото на най-вълнуващото лято, което предлага Банско за поредна година. Поредица от събития, съпроводени с много музика, забавление и топли планински нощи ще радват жители и гости на планинския град.

На 8 юни, в рамките на седмица, новото име на театъра ще се нарича Банско. Театралните празници отново ще приютят зрители и актьори, търсещи магията на най-старото изкуство.

През цялото това време – от юли до септември, няма да има скука за гостите и жителите, защото три месеца всички ще се насладят на културните вечери „Традиции и изкуство“, които разкриват модерността и старинността на Банско. Обичаите, съчетани с множество изложби на местни и чужди творци, ще разкрасяват града под Тодорка.

Фестивалът „Фолклорна магия“ ще въвлече всички с народна музика и пъстроцветни носии в едно незабравимо пътуване в миналото. За втора поредна година Градският парк ще се превръща в арена на занаяти и фолклорни изпълнения, обединени от българското.

От 24 до 27 юли започва Киномания под звездите, в която на екрана ще бъдат представени отново мъжество, риск и екстремност. 

Банско е емблемата на джаза. Тази година от 6-и август започва традиционният Джаз-фест в града. От САЩ до България ще пристигнат едни от най-добрите изпълнители, които ще очароват гости и жители със своите изпълнения.

Програмата продължава с Опера фест – събитие, което изправя на крака всички зрители, отново под най-красивата сцена – тази на пиринските нощи.

Балкан фест пък ще забавлява с нашенски ритми в началото на септември, когато Цеца Величкович и Саша Матич пристигат в Банско, за да изпълнят хитовете си.