Бъдеще за Пирин стана мажоритарен собственик на орлетата
Бъдеще за Пирин стана мажоритарен собственик на орлетата / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка
Константин Капчин
33244
Константин Капчин
Кирил Ваклинов
  • Константин Капчин
  • Кирил Ваклинов

Председателят на Надзорния съвет на ПФК „Пирин” Николай Галчев и други акционери в благоевградското дружество, финализираха процедурата по джиросване и прехвърляне на 54,5 процента от акциите в полза на новорегистрираното сдружение „Бъдеще за Пирин". Ценните книжа показа пред репортери председателят Константин Капчин, който е начело и на фенклуб "Пирин-СС".

Сделката по прехвъляне на акциите е извършена под формата на дарение от „Галчев Холдинг” на сдружение "Бъдеще за Пирин". Сред дарителите са още благоевградските бизнесмени Иван Стойчев-Дилъра, Георги Бижев, Тодор Наков, Валери Стоицов, Витан Витанов и банкерът Захари Хаджийски, посочи Константин Капчин.

Първата задача на новите собственици е до дни да внесат документите за свикване на Общо събрание, което да узакони промените и преминаването от двустепенна към едностепенна форма на управление на ПФК "Пирин"-Благоевград.

Шефът на Управителния съвет на футболното дружество Кирил Ваклинов разкри, че до края на седмицата предстоят срещи с бизнесмените от така наречената групировка Г-15 - на Петър Байкушев, които притежават останалите 45,5 процента от акциите на клуба. Ваклинов им благодари за дадените немалко пари до момента и обяви, че се надява те също да дарят акциите си на "Бъдеще за Пирин".

Днес Ваклинов е получил банково извлечение, от което е видно, че от началото на тази година, към днешна дата, само четирима акционери, близки до Байкушев, са давали пари за отбора. Имената им обаче не бяха споменати.

Междувременно от клубната каса изплатиха коректно премиите на футболистите за добрата им игра по време на гостуването в Стара Загора. Те са получили по над 400 лева, обяви Кирил Ваклинов.

Още за джиросаните акции в полза на "Бъдеще за Пирин" чуйте от Константин Капчин и Кирил Ваклинов в звуковите файлове