БСП търси люта македонка за кмет?
БСП търси люта македонка за кмет? / Дарик - Благоевград, архив
БСП търси люта македонка за кметския вот?
76690
БСП търси люта македонка за кметския вот?
  • БСП търси люта македонка за кметския вот?

Червените лидери в Благоевградско обявиха, че все още не са взели официално становище относно кандидатурите на активисти за предстоящата кметска надпревара.

Областният Юлиян Гошев и благоевградският председател д-р Владимир Пандев опровергаха тиражирани в медиите имена на шестима претенденти. На въпрос на Дарик какъв е евентуалният профил на бъдещия кандидат на социалистите, Гошев бе категоричен, че в партийната централа не е обсъждана стратегията за местните избори догодина.

"Спрягането на имена е желание да се подклаждат конфликти в партията от страна на опоненти от опозицията. Имаме възможност да се обединим около чисто партийна кандидатура или пък да покрепим силен независим участник в Благоевград", заяви д-р Владимир Пандев.

Благоевградският депутат Кристиан Вигенин не отхвърли възможността БСП да излъчи жена за кметския вот. "Социалистите търсим люта македонка, която да вкара нещата в ред", шеговито коментира народният избраник.

На седмичната си пресконференция Вигенин обеща да реши проблем на превозвачите в Сандански. Серия жалби са постъпили в приемната му от собственици на транспортни фирми, возещи пътници до София и обратно, на които е забранено да качват хора в рамките на Благоевград.

"Това е един абсурд, продиктуван от заповед, взета по искане на градоначалника Атанас Камбитов. За да се толерира определена фирма на пазара, се ощетяват гражданите в региона. Ще работя за това, новото правителство да игнорира тази несправедлива забрана", каза Вигенин.

Чуйте още в звуковия файл