Община Благоевград
Община Благоевград / Снимка: Община Благоевград
БСП-Благоевград направи няколко прогнози за бъдещото управление на областния център. Причината  - сигнал до Общинската избирателна комисия, че кметът Атанас Камбитов имал участие в търговско дружество за една седмица. Това се случило от 25 септември до 3 октомври 2017 година.

Сега, две години по-късно, този казус се използва от опонентите на градоначалника, които настояват той да бъде отстранен от длъжност. 
Днес от БСП - Благоевград разпространиха декларация по този повод. В нея те прогнозират няколко възможности за управлението на града.
Сценарий 1: ОИК пита Търговския регистър и те казват, че няма такова нещо. Сриването на сървърите мистериозно е изтрило дружествените актове и няма информация този човек да е бил собственик на капитала на тази фирма. 
Сценарий 2: ОИК пита Търговския регистър и устаноява, че Атанас Камбитов действително е бил собственик на капитала на търговското дружество, но решава да не го наказва, защото фирмата не е имала дейност, срокът е бил само една седмица или просто така, разсъждават местните социалисти.

От БСП са убедени, че има нарушение на Закона за местната власт и се надяват Камбитов да бъде отстранен от длъжност.

"Наясно сме, че няма върховенство на закона в България, че пълзящата диктатура на ГЕРБ с незаконните апартаменти и вили е като змия - хапе най-силно, когато усеща надвисналата смъртна опасност. Ако законът, който ясно постановява, че човекът, изпълняващ длъжността кмет на Благоевград, не бъде спазен, ние от БСП Благоевград ще използваме всички доказателства, които сме събрали, за да покажем на света, че България не е свободна европейска държава, а всъщност е държавата на мафията", убеден е общинският лидер на социалистите - Любен Милев.
Очаква се ОИК-Благоевград  да се произнесе по казуса. 

Засега кметът Атанас Камбитов запазва мълчание по тази тема.