БСП: Не улицата смъкна Борисов, той сам се свали
БСП: Не улицата смъкна Борисов, той сам се свали / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
БСП : Не улицата смъкна Борисов, а той сам се свали
61874
БСП : Не улицата смъкна Борисов, а той сам се свали
  • БСП : Не улицата смъкна Борисов, а той сам се свали

Основната цел на следващото правителство е да види какво е наследството на Бойко Борисов. В началото на своя мандат премиерът в оставка обещаваше благоденствие за българския народ, справяне с корупцията, бързо повишаване на доходите и влизането на страната ни в Шенген. Нито един от тези приоритети обаче не се сбъдна, коментира на пресконференция председателят на БСП-Благоевград д-р Владимир Пандев.

"Неспазването на обещанията, непрекъснатото лъкатушене между различни тези за това как ще се оправи България обрече хората на бедност, безперспективност и  отчание. Не улицата смъкна Бойко Борисов, а той сам се свали, използвайки протестите в цяла България", посочи червеният лидер. По думите му протестите не са насочени към сваляне на правителството, а към една справедливост по отношение на сметките на електричество, които да бъдат реално отчитани и реално плащани. Улицата не искаше да провали Борисов, а да се въведе ред в електроразпраделителните дружества.

Според общинския председател на БСП оставката на Борисов е поредната политическа безотговорност. "Управлението на Бойко Борисов е еманация на престъпния 23-годишен преход, който се извършва в България, преход на унищожаване на държавността, преход, който излтаска на повърхоността най-тъмните субекти и който успя един представител на силова групировка да бъде издигнат до премиер", добави д-р Пандев.

Той изтъкна, че липсата на перспективи, безработицата, бягството на младите хора в чужбина доведе до това "да се чувстваш чужденец в собствената си родина".

"Протетстите, който първоначално бяха насочени срещу ЕРП-та, прераснаха в граждански бунт с ясната цел да се въведе ред в държавата, преди всичко да има държава", каза още червеният лидер.

Чуйте още от д-р Владимир Пандев в прикачения звуков файл