Британци искат да инвестират в Благоевград
Британци искат да инвестират в Благоевград / снимка: община Благоевград
Британци искат да инвестират у нас
34586
Британци искат да инвестират у нас
Британци искат да инвестират у нас
  • Британци искат да инвестират у нас
  • Британци искат да инвестират у нас

Представители на водещи британски консултантски компании харесаха Благоевград за бъдещи свои инвестиции. Делегацията бе посрещната от зам.- кмета  по строителството в община Благоевград арх. Георги Скрижовски.

На срещата стана ясно, че британските интереси са насочени в сферата на архитектурата, дизайна и строителството. Посещението бе по инициатива на Британското посолство в София като целта е установяване на контакти и намиране на възможности за съвместни проекти между британския и българския бизнес.

На срещата присъстваха представители на британските компании Munro + Whitten и Pick Everard, представители на Британското посолство в София и експерти от община Благоевград.

Зам- кметът арх. Георги Скрижовски запозна гостите с опита на община Благоевград в усвояването на средствата от структурните фондове и 10 - те проекта, по които община Благоевград работи, както и с плановете за бъдещо развитие на града. Реконструкцията на подземната и надземната инфраструктура,опазването на околната среда и подобряването на условията за живот за гражданите са сред основните приоритети на общинска администрация. Това са последователни усилия, с които се опитваме да отговорим на очакванията, на благоевградчани, каза зам.- кметът.

Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество в областта на архитектурата, ландшафната архитектура, мастерпланинга, строителството и управлението на проекти.

Чуйте още в звуковия файл