Бриндо се спаси от ножа на горски стражар, стреля с пистолет
Бриндо се спаси от ножа на горски стражар, стреля с пистолет / Дарик Благоевград, Любима Калпачка

Благоевградският бизнесмен Иван Хамбарджийски - Бриндо е нападнат с нож от служителя на звено "Общинска охрана" в Кресна Александър Христов.

За да се спаси от намушкване, Бриндо стрелял със законен пистолет във въздуха.

Инцидентът станал преди три денонощия на стадиона в Кресна, по време на национално изложение на Каракачански кучета и други елитни животни. Бриндо бил на изложбата заедно със собственици на расови кози от Благоевград.

"Полицията в Сандански се опитва да скрие реалните извършители и подстрекатели за масовото сбиване. Всичко стана пред очите на директора на "Репродукция и селекция" към земеделското министерство Васил Николов. Непосредствено преди дефилето и оценяването на животните, група от 15 мъже, водени от горския стражар в НП "Пирин" Тодор Георгиев, нападнаха безпричинно животновъди от Банско, пристигнали специално за изложението. Явно местните искаха да провалят участието на животни извън Кресна", подозира Иван Хамбарджийски.

"Първоначално пред близо 2000  гости на състезанието бяха нападнати момчета от Банско. След като биха банскалията Радослав Тодев, горският стражар Тодор нареди на общинския охранител Александър Христов да ме намушка с нож. За да се предпазя стрелях с личния си пистолет", призна Бриндо.

Иван Хамбарджийски се обадил на телефон 112. Половин час по-късно пристигнали полицаи от Сандански, които предварително не били уведомени от кметското ръководство в Кресна, че на стадиона се провежда националната киноложка изложба. Униформените задържали Бриндо, малтретирания Радослав Тодев и други 7 мъже, участвали в сблъсъка.

"Дадох пълни показания пред разследващите, разпитаха мен и други момчета пред съдия в Сандански. Разбрах единствено, че се води дознание и срещу горския Тодор Георгиев", заяви Иван Хамбарджийски.

От полицията в Сандански отказаха коментар по случая.