Бриндо напусна следствения арест
Бриндо напусна следствения арест / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив
адвокат Албина Анева
61562
адвокат Албина Анева
  • адвокат Албина Анева

Благоевградският бизнесмен Иван Хамбарджийски - Бриндо, напусна следствения арест. Той ще очаква финала на наказателното производство за изнудване с мярка за неотклонение "домашен арест".

Заедно с Бриндо от килията излизе и съучастникът му Георги Петков - Лари.

Съдебното заседание, образувано по внесеното искане на прокуратурата за постоянен арест, бе закрито. За това наястоя наблюдаващият прокурор Гълъбова.

По-леката мярка за Хамбарджийски и Петков бе постановена от районния съдия Мирослава Йорданова към 19.00 часа тази вечер. В случай на протест от страна на прокуратурата бе насрочено дело в Окръжен съд на 26 февруари.

Иван Хамбарджийски и Георги Петков бяха арестувани показно в центъра на Благоевград миналия четвъртък. Тогава полицаите иззеха от тях 2000 лева, като банкнотите предварително били белязани.

Според държавното обвинение тази сума била част от искан преди това рекет в размер на 20 000 лева от разследвания за лихварство бизнесмен от Благоевград Александър Божков. Тезата на обвинението е, че парите били с цел оттегляне от свидетелски показания от страна на Георги Петков. Той е свидетел по друго наказателно производство от месец октомври 2012 година, водено срещу Александър Божков.

"Иван Хамбарджийски няма никакво отношение към визираните в производството 2000 лева. Към този момент не са събрани доказателства за извършено от него престъпление", каза пред Дарик адвокатът му Албина Анева.

Чуйте още от адвокат Анева в звуковия файл