Бранят с декларация наш шахматист
Бранят с декларация наш шахматист / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Общинските съветници в Благоевград депозират протестна декларация до Българска федерация по шахмат относно отнемането на състезателните права на Борислав Кръстев.

Благоевградчанинът бе несправедливо уличен преди месеци от участници в турнир, че е използвал непозволени средства по време на игра.

Декларацията бе прочетена днес на сесия на ОбС-Благоевград от съветника и областен координатор на "Лидер" Злата Сотирова.        

"Ние общинските съветници от Общински съвет – Благоевград, категорично осъждаме действията на БФШ лишаващи Борислав Иванов от състезателни права", се казва в декларацията до БФШ.

"С настоящата декларация остро критикуваме и оспорваме предприетите от БФШ действия спрямо Борислав Иванов. С решението си лишавате Борислав от състезателни права, обвинявайки го в използване на непозволени средства без да са открити такива. Решението Ви е основано на безпочвени обвинения, съмнения и догадки, лишено от каквито и да е доказателства. Съгласно Конституцията на РБ - (чл. 31, ал. 1) Всеки обвинен в престъпление следва да бъде предаден на съдебната власт в законно определения срок. Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда. Настояваме да предприемете всички действия за установяване на обективната истина, като своевременно възстановите правата на Борислав Иванов", сочат благоевградските общинари.