Бракониери изсичат гори в Пиринско
Бракониери изсичат гори в Пиринско / netinfo
Горските стражари са хванали десет бракониери на територията на горско стопанство в Благоевград през месец октомври, съобщиха за Дарик от Регионална дирекция по горите в областния център.

През отчетения период е засечен Георги Хаджийски от Благоевград да превозва с личния си автомобил „Лада” половин кубик незаконно придобита дървесина за огрев. Той е един от системните нарушители по Закона за горите, уточниха от дирекцията. На лицето са съставени актове, а глобата, която ще му бъде наложена, ще бъде в размер от 50 до 3 хиляди лева.

През същия период в района на село Струмяни са заловени Николай Ботев от ромски произход с двамата си малолетни братя. Те транспортирали с каруца кубик и половина дърва. Унищожили са и 40 броя дръвчета акация, което е грубо нарушения на Закона по горите.

Горските стражари са хванали след подаден сигнал в РДГ – Благоевград бракониер от разложкото село Баня. Лицето, с инициали А. К., е превозвал в микробуса си незаконно изсечен чинар. Той е избягал в момента на местопрестъплението. Случаят е предаден на полицията.

В южния град Петрич, отново след подаден сигнал, горските са открили в мазето на мъж незаконно придобита дървесина. Установено е, че той е транспортирал всеки ден по едно дърво до къщата си от намираща се в непосредствена близост гора.

На всички нарушители са съставени актове по Закона за горите.