Бос от групата на Баретата се укривал в Петрич и Сандански
Бос от групата на Баретата се укривал в Петрич и Сандански / архив Дарик-Благоевград

Обявеният за общодържавно издирване столичен бос Мартин Станков - Рашо, се укривал в района на Петрич и Сандански. Рашо, когото МВР търси от месец март миналата година, е успял да се изплъзне от антимафиотите на 8 януари, когато в хотел "Бац" в Петрич бе задържан Иван Величков - Горублянския, сочен като един от близкото обкръжение на Златомир Иванов - Баретата, съобщиха от полицията в южния град.

Мартин Станков - Рашо, смятан за един от босовете в страната ни, отговарящ за регионите София, Пловдив и Благоевград, е изчезнал безследно миналия петък след скок от втория етаж в хотела на петричкия бизнесмен и собственик на кабелна телевизия Христо Бацанов, потвърдиха за Дарик източници от прокуратурата.

Мартин Станков е бил в Петрич повече от десет дни. Там е празнувал с жена си и детето си новогодишните празници.

По време на операцията, ръководена от началника на сектора за борба с организираната престъпност в Петрич - Велизар Йовов, бяха арестувани единствено отседналите в хотел "Бац" Иван Величков, обявен за издирване от Софийската градска прокуратура, и приятелят му Филип Христов, който е с чисто криминално досие.

До този момент от полицейската дирекция в Благоевград отказват официална информация по случая и отричат, че Мартин Станков от Долни Богров е пребивавал в Петрич.