Борис Ячев начело на НИЕ
Борис Ячев начело на НИЕ / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Конгресът на партия "Национален Идеал за Единство" избра за председател  Борис Ячев, бивш депутат от Петрич в 40-то Народно събрание.

До момента Борис Ячев бе зам.-председател на партията.

Трима заместници на новия лидер на партията влизат в председателския съвет. Те са  Георги Тренчев, общински съветник и бивш зам.- кмет на Разлог, Слави Георгиев - общински съветник на партия НИЕ в Пловдив и Димитър Димитров от Ямбол.

В централното ръководство на партията делегатите избраха Благой Калъпсъзов, общински съветник от Петрич и Светлана Йорданова, която е председател на Женско благотворително дружество "Македония" в Благоевград.

В Националния съвет на НИЕ са още Димитър Хардалиев - общински съветник в Гоце Делчев, Иванка Бонкина - бивш кмет на Добринище, Виктор Ташев - общински съветник от Кресна, Венцислав Методиев от Симитли, Славчо Чакалов и Нако Манастарлиев, общинари в Петрич.

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов е избран в политическото ръководство на партия НИЕ, а експредседателят на Общинския съвет в града, Илко Илиев, стана организационен секретар, съобщиха от партийния пресцентър.

Конгресът избра и 43-а членове на Националния политически съвет.
Делегатите обсъдиха развитието на политическото сътрудничество на партията с НФСБ и останалите патриотични формации в страната.

"Национален Идеал за Единство" се обявява за незабавно разпускане на това Народно събрание и насрочване на нови парламентарни избори.

Партията активно ще работи за създаването на силен патриотичен съюз, който да стане част от бъдещото управление на България.