Борис Ячев: Евродепутатите ни трябва да работят за развитието на регионите
Борис Ячев: Евродепутатите ни трябва да работят за развитието на регионите / netinfo
Борис Ячев: Евродепутатите ни трябва да работят за развитието на регионите
20073
Борис Ячев: Евродепутатите ни трябва да работят за развитието на регионите
  • Борис Ячев: Евродепутатите ни трябва да работят за развитието на регионите

Водачът на листата на Коалиция “Напред” за евроизборите Любен Дилов-син, кандидатът за евродепутат под № 2 - Румен Йончев, и народният представител от коалицията и заместник-председател на ВМРО Борис Ячев връчиха отличия на заслужили благоевградчани по време на церемония във фоайето на Драматичния театър в Благоевград.

Борис Ячев Евродепутатите ни трябва да работят за развитието на регионите
netinfo

Традиционната годишна награда “Мисия Спасител” се организира за четвърта поредна година от Женското благотворително дружество “Македония” - Благоевград под патронажа на Борис Ячев.

Две индивидуални и две колективни награди бяха връчени тази година. Отличени са известният акушер–гинеколог д-р Петър Динов, който получава признанието за цялостната си дългогодишна работа в сферата на здравеопазването, директорът на училището в с. Сатовча Добромир Адамов за това, че е спасил повереното му учебно заведение от закриване, както и учители ветерани и 24 доброволци със заслуги за реставрирането на Банското крило на Атонския манастир.

Борис Ячев Евродепутатите ни трябва да работят за развитието на регионите
netinfo

"Мисия Спасител" е един уникален за цялата страна приз. Докато през изминалите три години погледите на организаторите бяха насочени към хора от национален мащаб, сега номинациите бяха за жители на Пиринския край, коментира Борис Ячев.

В коментар на евролистата на Коалиция "Напред" Ячев заяви, че това е една изключително млада по дух, възраст и виждания листа, съставена от млади хора, вече доказали се професионално и житейски.

Онова, с което ние, от Коалиция "Напред", изпращаме нашите кандидати за депутати в Европейския парламент, е те да имат ангажимент към всички региони на България. Никой от досегашните български евродепутати, независимо от партийната си принадлежност, не направи нищо за развитието на Благоевградска област и за решаването на проблемите на жителите в областта, каза Борис Ячев. 

Борис Ячев Евродепутатите ни трябва да работят за развитието на регионите
netinfo

По думите му през изминалите две години нашите евродепутати са се борили най-вече за политически дивиденти и за личностното си утвърждаване, като е липсвала и национална кауза, за която да работят и около която да се обединят.

Това до голяма степен породи негативизъм и недоверие на българската общественост към дейността на избранниците ни в европарламента, което ще доведе и до изключително ниска избирателна активност на предстоящите избори, прогнозира народният представител от Коалиция "Напред". 

Ето защо, според Борис Ячев, този път българските избиратели трябва да изпратят в Европейския парламент преди всичко почтени, работливи и енергични хора, които да знаят, че България не се олицетворява само от София и софиянци, но и от останалите региони в страната със своите належащи проблеми.

Още коментари по темата чуйте от Борис Ячев в прикачения звуков файл