/ iStock/Getty Images
"Разкриване на десет допълнителни легла за лечение на пациенти с COVID-19 е поискало ръководството на МБАЛ "Иван Скендеров" в Гоце Делчев", каза управителят на лечебното заведение д-р Петър Филибев.

53 нови случаи на COVID-19 в Благоевградско

В момента капацитетът на инфекциозното отделение, където се настаняват пациенти с коронавирус, е запълнен.
Настанени за лечение са над тридесет пациенти, 24 от тях са в инфекциозното отделение, двама са в по-тежко състояние и са в отделението по реанимация на гоцеделчевската болница, настанени има и във вътрешно отделение.

Д-р Филибев посочи, че с разкриване на десет допълнителни легла се изчерпват възможностите на лечебното заведение. Обсъждат се варианти, в случай че се увеличи броят на заболелите, те да бъдат пренасочвани. Най-близките лечебни заведения са в Разлог и в Благоевград, но там също няма много свободни места, допълни управителят на болницата в Гоце Делчев.

Ангелов: Да се избягва пътуване до областите Благоевград и Търговище (ВИДЕО)

"От месеци лечебното заведение е най-натовареното в областта. В периода от май до края на септември в него са лекувани близо 400 пациенти с коронавирус. Имаме постоянно около тридесет пациенти, всеки един от тях остава за 10-14 дни, понякога и повече", каза още д-р Петър Филибев.

Управителят на болницата в Гоце Делчев призова хората да спазват дистанция и да носят маски в търговските обекти. Той определи като най-голям проблем за здравната инспекция и за болницата сватбите в района, при които има струпване на стотици хора.

"Тук са по триста, петстотин, шестстотин човека, там няма как да се носи маска и да се спазва дистанция, но ако могат, нека да го правят", призова д-р Филибев.
БТА