„Бохеми” в Банско – балкански ритми и вкусотии този уикенд
„Бохеми” в Банско – балкански ритми и вкусотии този уикенд / Снимка: Община Банско

Община Банско кани всички почитатели на хубавата музика и хубавите емоции на фестивал, който ще въздейства на всички сетива. На септемврийското пиршество ще бъдат Дино Мерлин, MAGNIFICO, оркестърът на Кристиян Азирович, „Алкохол Джаззз Оркестър", „Карандила", както и родната сензация DIA, ведро акомпанирани от Ники Станоев.

Местната кухня е поредният участник във балканския фестивал „Бохеми". На сцената ще „излязат" традиционни български и сръбски специалитети - кюфтета, бански суджук, сръбска пушена наденица, агнешка наденица, нервозни кюфтета, както и лютеница по домашна рецепта. Плюс български производители на вина и ракии от лозя, засадени в най-плодородните ни масиви и богато разнообразие от качествени безалкохолни напитки, които тонизират тялото и носят наслада на духа.

В духа на фестивала, някои от чуждестранните изпълнители държат да опитат автентична българска ракия в бекстейджа. Истинските ценители знаят, че макар и ракията да е много разпространено питие на Балканите, то е с характерен привкус във всяка държава на полуострова.

На „Бохеми" всички гости ще могат да опитат селекция от български ракии, наред с всевъзможните балкански вкусотии.

Фестивалът ще се проведе на 3 и 4 септември.